postit
Bold Meeting Room

Bouwhuis

U bent op de website van Stichting Bouwhuis te Zoetermeer. Het Bouwhuis is het huis van de bouw. In het Bouwhuis zijn tal van organisaties gehuisvest. De grootste is Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven. Bouwend Nederland is met ongeveer 4500 aangesloten bouwbedrijven de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. De totale bouwsector is in Nederland goed voor 5% van het bruto binnenlands product en voor een productie van 53 miljard euro. De sector biedt werk aan ruim 450.000 mensen.

Bouwend Nederland is een slagvaardige, professionele organisatie die zich inzet voor een betere profilering van de branche en een passende maatschappelijke erkenning voor een sector die economisch en sociaal belangrijk is. De bouw bepaalt het gezicht van Nederland. Zij maakt wonen, werken, leren, recreƫren, reizen, handel en vervoer mogelijk.

De kerntaken van Bouwend Nederland zijn belangenbehartiging, brancheontwikkeling en individuele dienstverlening aan haar lidbedrijven.

Andere organisaties die u in het Bouwhuis tegenkomt zijn o.m.:

  • BOB Opleiding, Training en Advies, een werkmaatschappij van Stichting Behartiging Opleidingen Bouwnijverheid die van oudsher gelieerd is aan Bouwend Nederland
  • GOA Leidingtechniek, het opleidingsorgaan voor vakopleiding t.b.v. de branches van kabel- en leidingbedrijven en grondboor- en bronbemalingsbedrijven
  • Stichting Meer Met Minder, Meer Met Minder is de nationale aanpak van energiebesparing in bestaande woningen en andere gebouwen.
  • Stichting KOB, de Kader- en Ondernemers- opleiding in de Bouw
  • Stichting BouwGarant, BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw. Circa 1800 bouwbedrijven voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.
  • Stichting Klantgericht Bouwen heeft als doel de klantgerichtheid en de opleveringskwaliteit in de bouwbranche te verbeteren.
  • Stichting Bouwreflectie. Met Bouwreflectie besteden de opdrachtgever en de opdrachtnemer extra aandacht aan communicatie en samenwerking en aan preventie van conflicten.
  • NABU, deze vereniging bevordert de collectieve belangen van Nederlandse bouwbedrijven in het buitenland.
  • Vernieuwing Bouw, een netwerk dat een onafhankelijk platform biedt voor ontmoeting, kennisuitwisseling en samenwerking in de bouw.
  • Ondermersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland (OBN), de brancheorganisatie voor ondernemers van bestratingsbedrijven. Optimale belangenbehartiging - zowel collectief als individueel - vormt de belangrijkste taak.